17de Kunsttocht van Wandelclub Natuurvrienden bewandelt Zulte en Deinze

17de Kunsttocht van Wandelclub Natuurvrienden bewandelt Zulte en Deinze

Foto: Wandelclub Natuurvrienden Deinze

Deinze / Nevele / Zulte - Wandelclub Natuurvrienden Deinze (WND 3140) richt op zondag 14 april voor de 17e keer zijn Kunsttocht in. Je start in het Emmaüs Instituut, het vroegere VIBSO, in de Leihoekstraat in Machelen. Voor de afstand kan je kiezen tussen 6, 10, 15, 20 of 25 km.

Vanuit het Emmäus Instituut, de vroegere VIBSO, in de Leihoekstraat in Machelen starten we onze tocht. Alle afstanden volgen het pad langs het Raveelmuseum waar zo’n 300 tal eigentijdse werken en een 2500 tekeningen van deze gekende kunstenaar zijn ondergebracht.

Na een eerste splitsing aan het dorpspleintje met zijn mooie grondfontein wandelen de 6 en 25 km richting het Van Imschootplein en komen zo voorbij het standbeeld van Frans De Mulder, de Machelse wielerglorie en oud-Ronde van Spanje winnaar in 1960. Na een tweede splitsing aan de Zandweg slaan de 6 km links af, via het Frans Kerkhof en de Tuinwijk bereiken ze de rustpost in zaal De Vlasschuur in Gottem.

De 25 km stappen via de genomen trapweg en enkele mooie paadjes en door open koutergebied richting Olsene. Aan het prachtige in 1854  in  Vlaamse renaissance stijl opgerichte kasteel van Olsene wandelen we verder door een mooie onverharde dreef richting bedevaartsoord Olsene Grot en volgen verder de Modest Huys wandelroute in Machelen. Via het Raveelpad langs een Oude Leiearm en een mooie zitkade aan Machelen Put komen ze in de rustpost.

Na de verkwikkende rust wandelen alle afstanden voorbij de kerk van Machelen kerk en langs kleine bospaadjes door het natuurgebied rond Machelen Put trekken ze verder richting Leie. Daar splitsen de 6 km-wandelaars af en bewandelenverder het landelijke Machelen.

De overige afstanden trekken de brug over en volgen de trekweg langs de Leie richting Gottem. De 10 km gaan dan via de Ardeense Jagerstraat richting rustpost. De 15-15-20 en 25 km stappen verder en volgen het onverharde visserspad door een prachtig natuurgebied langs het ‘Stilste Plekje van Zulte’, een oase van rust. Via het Leiepad en enkele kleine landbouwwegen bereiken we onze rustpost De Vlasschuur in Gottem.

Van hier uit doen de 15, 20 en 25 km een lus richting Wontergem langs onverharde wegen, het Vondelpad, het knuppelpad langs de Zeverenbeek en het pad Den Duiker om dan via de Warande en de Molenweg de rustpost in Gottem een tweede maal te bereiken.

Na de rustpost keren alle afstanden terug door de Vondelvallei en de Oude Koeweg richting Grammene. Via het Schepenwegeltje en een smal paadje langs de kerk van Grammene komen we in de Koffiebeekstraat voorbij een oud vlasverwerkingsbedrijf, een getuige van een ver verleden op deze Vlasrotersroute. We stappen verder langs het pad Natte Meersen en de onverharde Meirekouters richting de Leie. We volgen de Leieoever richting Machelen, trekken over de brug en via enkele mooie paadjes in de omgeving bereiken we terug de startzaal.

Praktisch

Wanneer: zondag 14 april 2019, start vanaf 6.30 u. en 15 u. De 6 en 10 km tocht tot 15 u, de 15 km tot 14 u, de 20 en 25 km tot 13 u. De eindcontrole sluit om 18 u.

Waar: Start– en aankomstplaats: Campus Emmaüs, Leihoekstraat 7 in Machelen.

Prijs: €1,5 voor leden en €2 voor niet-leden. Er is een gratis versnapering voor iedere deelnemer.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio