Na het fiasco met de ‘buzhalte’ gaat aannemer opnieuw in de fout

Diepenbeek -

Geen aprilgrap in Diepenbeek, maar daarom werd er niet minder hard om gelachen. Omwonenden waren nog maar net uitgelachen met de verkeerd aangelegde ‘buzhalte’, en opnieuw hebben wegenwerkers er toegeslagen. Deze keer gaat het om een misvormd zebrapad. “Er waren niet genoeg witte klinkers.”

Het pas aangelegde zebrapad aan basisschool De Loep in Diepenbeek werd afgelopen weekend gretig gedeeld op sociale media. Dat had alles te maken met de vorm van het pad. Het zebrapad telde maar drie stroken, bij de vierde strook stopt het pad plots. “Het is 1 april, hé”, lacht burgemeester van Diepenbeek Rik Kriekels (N-VA). Maar niets is minder waar. “Tijdens de wegenwerken merkte de aannemer dat er niet genoeg witte klinkers waren om het zebrapad volledig af te werken”, zegt Kriekels. “Ze hebben er toen voor gekozen om het zebrapad met gewone stenen af te werken in plaats van de werken te stoppen. Het kost immers niet zoveel tijd om de stenen er nadien uit te nemen en te vervangen door witte klinkers. Dat is ondertussen ook gebeurd.”

In december vorig jaar werd er vlakbij het bewuste zebrapad in de Toekomststraat in Diepenbeek ook al een busstrook verkeerd aangelegd. In plaats van BUS hadden de wegenwerkers er toen BUZ – met een gespiegelde Z – beklinkerd. Ook die fout werd enkele dagen later rechtgezet.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees