19-jarige die voetgangster doodreed: “Ik reed alleen omdat vriendin veel te dronken was. Ik voel me óók een slachtoffer”

19-jarige die voetgangster doodreed: “Ik reed alleen omdat vriendin veel te dronken was. Ik voel me óók een slachtoffer”

Het slachtoffer: Dariana Palcau (30). Foto: RR

Brussel / Koekelberg -

De 19-jarige bestuurder die afgelopen weekend een dodelijk ongeval veroorzaakte in Koekelberg, geeft toe dat hij een fout heeft gemaakt, maar lijkt niet erg onder de indruk. “Ik voel me ook slachtoffer”, zegt hij.

“We kwamen van een avondje uit. Een vriendin reed, het was haar auto. Maar ze was heel dronken. Ze reed 100 kilometer per uur waar je maar 50 mocht. Daarop heb ik besloten om het stuur over te nemen, al beschik ik maar over een voorlopig rijbewijs”, zegt Houssem-Eddine B.

Maar dan ging het fout. “Voor mij vertraagde een auto met aanhangwagen. Ik dacht dat hij links wou afdraaien en ben dan rechts uitgeweken om hem te passeren. Toen heb ik die vrouw geraakt. Ik reed zo’n 40 per uur toen.” Erg onder de indruk lijkt de jongeman van Algerijnse afkomst niet. Zijn vader is zelfs nog niet op de hoogte gebracht, zo merken we tijdens het gesprek. “Vergis u niet. Ik slaap er slecht van. Maar ik voel me ook slachtoffer”, zegt hij.

LEES OOK. Na dood van jonge voetgangster: “Sommige politici hebben bloed aan hun handen”

Een kleine 100 buurtbewoners hebben gisteravond op de plaats van het ongeval in Koekelberg een wake gehouden voor het slachtoffer, de Roemeense Dariana Palcau. Volgens hen is de situatie er al lange tijd zeer gevaarlijk voor voetgangers en fietsers. Het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) kondigde gisteren ook al aan dat het kruispunt van de Jetselaan en de Landsroemlaan binnenkort een met paaltjes afgebakend fietspad krijgt.

De 19-jarige bestuurder werd na zijn verhoor weer vrijgelaten. Zijn voorlopig rijbewijs is ingetrokken voor vijftien dagen. Hij zal zich nadien voor de rechter moeten verantwoorden.

LEES OOK. Wake na dodelijk ongeval: “Deze vrouw mag niet voor niets zijn gestorven”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees