Food

Wordt dit het duurste flesje Coca-Cola ooit?

Wordt dit het duurste flesje Coca-Cola ooit?

Foto: Morphy Auctions

Een glazen Coca-Colaflesje zou binnenkort wel eens enkele honderdduizenden euro’s kunnen opbrengen. Het gaat om een prototype uit 1915 dat onder de hamer gaat en waar zelfs nooit een druppel van de frisdrank heeft in gezeten.

Er zijn heel wat verzamelaars van alles wat met Coca-Cola te maken heeft en die durven al eens flink wat geld neer te tellen, zeker als het om unieke stukken gaat. En dat laatste geldt zeker voor het flesje dat te koop wordt aangeboden via het Amerikaanse veilinghuis Morphy Auctions. Het gaat om een glazen exemplaar dat in 1915 werd gemaakt als prototype voor het glazen flesje dat we nu nog steeds kennen en uitgroeide tot een designicoon.

“Dit is het enige flesje in zijn soort dat is opgedoken en nog volledig intact is”, klinkt het bij Morphy Auctions. “Gespecialiseerde verzamelaars die we hebben gecontacteerd bevestigen dat het een extreem zeldzaam en belangrijk stuk is.”

Opdracht tot vernietiging

Waarmee het veilinghuis meteen duidelijk maakt dat het flesje, dat officieel de naam Coca-Cola Root Glass Co. Modified Prototype Bottle draagt, waarschijnlijk een flink bedrag zal opbrengen. Ook al omdat Coca-Cola na de geheime test met de prototypes had opgedragen om ze te vernietigen. Een plan dat niet helemaal slaagde, want eerder doken ook al twee andere flesjes op. Het laatste werd in 2011 nog geveild voor 240.000 dollar of 214.000 euro.

Corrigeer