McDonald’s verwijdert in alle stilte iconisch beeld van Michael Jackson

McDonald’s verwijdert in alle stilte iconisch beeld van Michael Jackson

Foto: Hollandse Hoogte / VRBLD photofilm

McDonald’s heeft het wereldberoemde beeld van Michael Jackson in het Nederlandse Best dinsdagochtend in alle stilte weggehaald. Aanleiding is de heisa die ontstaan is door de documentaire Leaving Neverland.

McDonald’s verwijdert in alle stilte iconisch beeld van Michael Jackson
Foto: BELGAIMAGE

Het tien meter hoge beeld staat sinds 1996 langs de snelweg in Best, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, en is doorheen de jaren uitgegroeid tot een bedevaartsoord voor fans van Michael Jackson. Elk jaar worden de geboortedag en de sterfdag van de King of Pop er herdacht.

Dinsdagochtend stonden de fans plots voor een verrassing. Het beeld werd in alle vroegste en alle stilte weggehaald en in een loods geplaatst. “Er is wereldwijd discussie sinds de documentaire Leaving Neverland”, zegt een woordvoerster van McDonald’s Nederland in De Telegraaf. “We vinden het belangrijk dat alle gasten zich thuis voelen bij ons, dus hebben we het beeld weggehaald. We villen niet dat het een onplezierig gevoel oproept.”

De franchisenemer van het McDonald’s-restaurant in Best gaat akkoord met de verwijdering en gaat het beeld doneren aan de fanclub van Michael Jackson bij onze Noorderburen. Dat is opmerkelijk, want de man had eerder gezegd er niet aan te denken om het beeld weg te halen.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees