Dit is een exclusief artikel voor jou.

Abonnee worden? Kies je leesformule

Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Miranda en haar kinderen Jorim en Gwenny.ptb

Enkele maanden na overlijden medeoprichter wordt De Katrolle de ‘Beste Frituur 2019’ in Zonnebeke

“Eddy zou zo trots zijn op ons vandaag”

Zonnebeke

-

Miranda en haar kinderen moesten vorig jaar afscheid nemen van Eddy Demeulemeester, medeoprichter van De Katrolle. Zijn familie blijft zich inzetten om de klanten van de frituur te verwennen met een indrukwekkend aanbod.

Miranda Meseure (50) en haar kinderen Gwenny Denis (28) en Jorim Demeulemeester (20) baten al vier jaar frituur De Katrolle uit in het gelijknamige gehucht in Zonnebeke.

“De naam komt van graan, dat vroeger via een katrol naar boven werd gehesen bij een café in de buurt”, vertelt Miranda.

“Wij staan bekend voor onze zelfgemaakte salades, burgers en suggesties. Denk maar aan onze everzwijnragout tijdens het wildseizoen, onze herfstburger, winterburger, halloweenburger, Valentijnburger, Big Mama Burger, onze nuggets-verjaardagstaart en de Mexicaanse, Griekse en Amerikaanse frietjes. Nu hebben we een assortiment van veertig burgers en dat is buiten onze Bicky's gerekend. We bieden onze klanten graag afwisseling aan. Ik doe hiervoor inspiratie op door verschillende beurzen te bezoeken. Afgelopen dinsdag bezocht ik bijvoorbeeld Restofrit in Flanders Expo in Gent. Als bepaalde burgers in de smaak vallen, voegen we deze toe aan ons vast assortiment. Ik ben het meest trots op mijn stoofvlees met Sint-Bernardus en vol-au-vent.”

Miranda Meseure Uitbater “We bieden onze klanten graag afwisseling”

Miranda richtte de frituur op met haar man Eddy (54), die eind vorig jaar overleed. “Hij was graag aanwezig in de frituur, ook tijdens zijn ziekte: in zijn rolwagen vertoefde hij vaak tussen de klanten.”

De aanwezigheid van Eddy wordt vereeuwigd met een foto aan de muur. “Hij zou vandaag trots zijn op ons. Het is de tweede keer dat we verkozen zijn tot beste frituur van Zonnebeke. Op vrijdag- en zaterdagavond hebben we het super druk en staan de klanten vaak tot buiten aan te schuiven. We zullen tegen deze zomer uitbreiden met een tweede terras van een dertigtal plaatsen en een speelruimte. Binnen hebben we al 35 plaatsen en ons bestaande terras telt 37 plaatsen. Iedereen is welkom, we hebben plaats!”

ptb

credit

Het beste van Enkel voor abonnees