Moldavische bende veroordeeld voor 165 inbraken

Moldavische bende veroordeeld voor 165 inbraken

Foto: rr

Lille / Wechelderzande / Grobbendonk / Arendonk / Laakdal / Essen / Zoersel -

Vier Moldavische inbrekers die 165 woninginbraken op hun palmares hebben staan, zijn door de correctionele rechtbank in Turnhout schuldig bevonden. Voor alle vier werden er effectieve celstraffen opgelegd: Ion M. (26) krijgt zeven jaar cel en een boete van 8.000 euro, Ianus C. (25) zes jaar cel en 8.000 euro boete, Daniel T. (22) vijf jaar cel en 8.000 euro boete, en Nicolae M. (24) kreeg tenslotte drie jaar cel en moet 4.000 euro boete betalen.

De vier stonden terecht voor diefstallen uit woningen in onder meer Wechelderzande, Arendonk, Grobbendonk, Laakdal, Essen, Zoersel, Londerzeel en nog in heel wat andere Vlaamse gemeenten tussen 22 november 2017 en begin 2018. Ze maakten daarbij vooral geld en juwelen buit en richtten ook heel wat schade aan. Op één adres gooiden ze zelfs eieren tegen het behang.

Op 6 februari 2018 werden drie beklaagden gevat na een klopjacht in Wechelderzande waar ze eerst op dievenpad waren geweest in acht woningen. De politie controleerde die avond een taxi waarin drie beklaagden zaten. Ze sloegen op de vlucht maar konden met behulp van een helikopter en speurhond worden opgespoord. In de koffer van de taxi lag een sporttas met een grote hoeveelheid horloges afkomstig van inbraken. Aan de hand van taxiritten, telefonieonderzoek en DNA-sporen werden alle feiten in kaart gebracht.

De verdachten werden ook vervolgd voor een poging tot afpersing door bij een inbraak een bejaarde man wakker te maken en naar geld te vragen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio