Antwerpsesteenweg in Kapellen krijgt nieuw wegdek: AWV waarschuwt voor verkeershinder

Antwerpsesteenweg in Kapellen krijgt nieuw wegdek: AWV waarschuwt voor verkeershinder

Foto: AWV

Kapellen -

Tijdens de eerste week van de paasvakantie, van 8 tot en met 12 april, vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de Antwerpsesteenweg (N11) in Kapellen tussen de Floris Verbraekenlei en de spoorwegtunnel. Tijdens die periode is de Antwerpsesteenweg volledig afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.

Het wegdek van de Antwerpsesteenweg wordt vernieuwd tussen de Floris Verbraekenlei en de tunnel onder de spoorweg. Ter hoogte van de tunnel worden ook de voegen in het wegdek vernieuwd en maken we van de afsluiting gebruik om de tunnelwanden grondig te reinigen. Om de hinder tot een minimum te beperken vinden de werken in een vakantieperiode plaats en zijn ze opgedeeld in twee fases.

Tijdens fase 1 wordt er gewerkt tussen de Floris Verbraekenlei en rotonde Klein Heiken. Deze werken duren drie dagen en vinden plaats op maandag 8, dinsdag 9 en woensdag 10 april

Op donderdag 11 en vrijdag 12 april volgt fase 2: dan wordt er op de N11 gewerkt tussen de rotonde met Klein Heiken en de spoorwegtunnel.

“Tijdens de werken op de Antwerpsesteenweg zal er tijdelijk verkeershinder zijn”, waarschuwt AWV. “De Antwerpsesteenweg is dan per fase afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer.”

(Lees verder onder de afbeelding)

Antwerpsesteenweg in Kapellen krijgt nieuw wegdek: AWV waarschuwt voor verkeershinder
Foto: AWV

Tijdens de eerste fase wordt het verkeer in beide richtingen omgeleid via Klein Heiken – N114 – Veltwijcklaan, tijdens fase twee loopt de omleiding via Klein Heiken – N114 – Hoevensebaan. De rotonde van Klein Heiken en de Oude Bergsebaan blijft altijd open.

Voor fietsers is er geen hinder, aan de fietspaden wordt niet gewerkt.

AWV wijst er ook op dat asfalteringswerken steeds erg weersgevoelig zijn. “Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen”, klinkt het.

De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/kapellen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio