Mathieu van der Poel ruimt zelfs op in volle koers: Nederlander tikt steentje weg met zijn voorwiel

Mathieu van der Poel ruimt zelfs op in volle koers: Nederlander tikt steentje weg met zijn voorwiel

Foto: rr

Er circuleert een opvallend filmpje van Mathieu van der Poel op sociale media: het is een kort fragment van Nokere Koerse, waarop te zien is hoe de Nederlander op 15 kilometer van de streep doodleuk met zijn wiel een steen van de weg tikt.

In volle koers een beetje voetbal spelen, je moet het maar kunnen (en durven).

Nokere was overigens ook de koers waarin Van der Poel zwaar ten val kwam. Gelukkig zonder veel erg, waardoor hij zijn Vlaams voorjaar gewoon kan voorzetten. Zo komt hij vandaag aan de start in Dwars door Vlaanderen, zijn laatste examen voor de Ronde van Vlaanderen zondag.

“Gent-Wevelgem van afgelopen zondag was een fijne kennismaking, ik heb ervan genoten”, zei hij vanochtend aan de start. “De Ronde is de lastigste koers die je kan bedenken, ik wil er top aan de start staan. Wout is nog net meer favoriet dan mij, heeft meer indruk gemaakt maar we zullen zondag zien. Vandaag zal het een pittige finale worden, met een heel geconcentreerd parcours vol hellingen.”

Volg hier LIVE Dwars door Vlaanderen!

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.