Opnieuw voetganger aangereden en overleden: camionette ziet man over het hoofd, slachtoffer bezwijkt in ziekenhuis aan zijn verwondingen

Opnieuw voetganger aangereden en overleden: camionette ziet man over het hoofd, slachtoffer bezwijkt in ziekenhuis aan zijn verwondingen

Foto: Google street view

Brussel / Koekelberg / Kraainem -

Op een week tijd zijn al minstens twee voetgangers omgekomen in het verkeer, een derde raakte levensgevaarlijk gewond. Gisteren overleed een 87-jarige man in Kraainem nadat hij bij het oversteken van de weg werd aangereden. In Arendonk stierf dan weer een fietser in het verkeer. En in Watermaal-Bosvoorde raakten woensdagavond twee zusjes gewond toen ze werden aangereden.

Dinsdagnamiddag werd een voetganger in faciliteitengemeente Kraainem aangereden toen hij op de hoek van de Koningin Astridlaan en de Acaciastraat overstak.

“Het slachtoffer stak in de nabijheid van zijn woonplaats te voet de rijbaan over. Op dat ogenblik werd hij aangereden door een VW Transport. De 34-jarige bestuurder van dit voertuig onderging een ademtest die ‘safe’ resulteerde. Hij was in shock en kon niet meteen verhoord worden”, zegt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde aan Nieuwsblad.be.

Het slachtoffer is gisteravond overleden in het ziekenhuis. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld. Gelet op de impact op het voertuig en de remsporen, denkt deze dat de voetganger op het zebrapad overstak op het ogenblik van de aanrijding. Het onderzoek loopt.

Een lichte vrachtwagen had de man niet gezien. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar daar is hij volgens het parket Halle-Vilvoorde in de loop van de avond overleden aan zijn verwondingen.

Het parket heeft een deskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Twee voetgangers al overleden deze week

Het is het derde slachtoffer deze week. Dinsdagochtend raakte bij een ongeval op het IJzerplein in Brussel, in de richting van de basiliek van Koekelberg, een 25-jarige vrouw levensgevaarlijk gewond. Ze stak volgens getuigen de straat over terwijl het voetgangerslicht voor haar op rood stond.

En zondag overleed in de Brusselse gemeente Koekelberg nog een 30-jarige vrouw nadat ze werd aangereden op het zebrapad. De 19-jarige bestuurder met een voorlopig rijbewijs stak een stilstaande wagen langs rechts voorbij en maaide de vrouw van de weg. Ze overleed ter plaatse.

Fietser doodgereden

Ook in Arendonk verongelukte een zwakke weggebruiker. Een 72-jarige vrouw is woensdag in het ziekenhuis overleden nadat ze dinsdagavond levensgevaarlijk gewond was geraakt bij een verkeersongeval op het kruispunt van Hertevelden met Roobeek in Arendonk. De 72-jarige B.M. uit Arendonk wilde het kruispunt oversteken, maar een 75-jarige autobestuurder uit Mol merkte het manoeuvre van de fietsster te laat op. De fietsster werd op de oversteekplaats gegrepen door de wagen. De precieze oorzaak van het ongeval is volgens de politie nog niet duidelijk.

Zusjes aangereden

In Watermaal-Bosvoorde zijn woensdagavond twee zusjes van 9 en 13 jaar aangereden toen ze het zebrapad overstaken. Volgens getuigen stond het verkeerslicht op rood voor de voetgangers. Ze raakten gewond maar verkeren niet in levensgevaar.

LEES OOK. 19-jarige die voetgangster doodreed: “Ik reed alleen omdat vriendin veel te dronken was. Ik voel me óók een slachtoffer”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees