Artsen hadden 40 metalen plaatjes en 140 schroeven nodig om breuken in gezicht van overvallen taxichauffeur te herstellen

Artsen hadden 40 metalen plaatjes en 140 schroeven nodig om breuken in gezicht van overvallen taxichauffeur te herstellen

De taxichauffeur werd lelijk toegetakeld Foto: rr

Brussel / Hasselt -

Het Brusselse parket-generaal heeft woensdag 8 jaar cel gevorderd tegen drie Brusselse jongelingen die in augustus 2016 een taxichauffeur hadden beroofd en in elkaar geslagen hadden. De man was meer dan vier maanden arbeidsongeschikt en was zo zwaar toegetakeld dat artsen 40 metalen plaatjes en 140 schroeven nodig hadden om alle breuken in zijn aangezicht te helen

Twee van de drie verdachten gaven toe dat ze bij de feiten aanwezig waren maar beweerden dat ze niet geslagen hadden. De derde ontkende elke betrokkenheid.

De feiten vonden plaats op 12 augustus 2016. Raphael Spapen, taxichauffeur voor het Hasseltse taxibedrijf Axi Taxi kreeg de vraag om een klant vanuit Bilzen naar Brussel te brengen. Daarvoor werd een prijs van 160 euro afgesproken, die bij aankomst in Brussel door een broer van de klant zou betaald worden. Eenmaal in Brussel daagde eerst niemand op maar na even wachten verschenen toch twee vrienden van de klant. Die vroegen de taxichauffeur of hij wisselgeld had.

“Toen ik mijn portefeuille in mijn wagen ging halen, kreeg ik een slag op het achterhoofd van die klant”, verklaarde Raphael Spapen op het proces. “Ik ben er zeker van dat hij als eerste geslagen heeft, én dat hij de meeste slagen heeft toegebracht.”

Vier maanden werkongeschikt

Volgens het parket kreeg de taxichauffeur in ieder geval een regen van slagen en stampen te verwerken, allemaal op het hoofd, waarna zijn overvallers ervandoor gingen met zijn geld en het gps-toestel uit de taxi. Een voorbijganger vond de zwaargewonde man en bracht hem met diens eigen taxi naar het ziekenhuis.

De drie verdachten, drie jonge twintigers, konden nadien opgespoord worden op basis van hun gsm-gebruik.

De taxichauffeur was meer dan vier maanden arbeidsongeschikt en was zo zwaar toegetakeld dat artsen veertig metalen plaatjes en 140 schroeven nodig hadden om alle breuken in zijn gezicht te herstellen.

Vorig jaar werden ze al veroordeeld tot acht jaar cel maar ze gingen in beroep.

Het arrest valt op 13 mei.

Corrigeer

MEER NIEUWS