Inspectiediensten en politie doen vreselijke ontdekking bij dierenhandelaar: zes herten opgesloten in kleine trailer tussen kadavers

Dilbeek -

Zes herten, opgesloten in een kleine trailer, en enkele kadavers in verregaande staat van ontbinding: dat was wat inspectiediensten woensdag aantroffen op het terrein van een dierenhandelaar in de Dilbeekse Berghaagstraat.

De doodlopende Berghaagstraat werd gisteren urenlang afgesloten. Aanleiding was een uitgebreide controle op een terrein van een dierenhandelaar die ook eigenaar is van een beenhouwerij in het Brussels gewest.

Naast de politie tekenden verschillende inspectiediensten present, waaronder het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Op het terrein werden onder meer kadavers in vergaande staat van ontbinding aangetroffen. De dieren die er liepen, zoals geiten, schapen, kippen en damherten, zijn in beslag genomen. De Zorghoeve uit Leefdal ontfermde zich over het merendeel ervan, maar ook de Ark van Pollare werd opgetrommeld om de damherten op te halen.

Schapen in beslag genomen

“De zes herten waren niet gemerkt en zaten samengepakt in een kleine trailer”, zegt Hans Lenvain van de Ark van Pollare.

Het terrein werd verzegeld en verder onderzoek is noodzakelijk.

Volgens de dierenhandelaar zijn de inbeslagnames en verzegeling onterecht. “Ik ben hier sinds 1999 actief, nooit eerder had ik problemen”, zegt hij. “De miserie begon pas acht maanden geleden toen de politie schapen in beslag nam zonder duidelijke reden. Daarop diende ik klacht in en sindsdien heb ik het gevoel dat men mij zoekt.”

Altijd eten en drinken

Voor de opeengepakte damherten in de trailer is volgens de man alvast een verklaring. “Die zijn hier ‘s ochtends om 6 uur afgezet, en omdat ik een gat heb in de omheining, kon ik ze niet onmiddellijk vrijlaten.”

De man geeft wel toe dat niet alles perfect loopt. “Maar ik ben hier ik wel dagelijks. Mijn dieren hebben altijd eten en drinken , de buren zullen dat beamen. En als er bij een controle blijkt dat er iets niet in orde is, werk ik er aan.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees