Voorjaar mogelijk voorbij voor Sep Vanmarcke

Voorjaar mogelijk voorbij voor Sep Vanmarcke

Foto: Photo News

Sep Vanmarcke (30) hoopt nog altijd dat hij zondag de Ronde van Vlaanderen kan rijden, maar naarmate de dagen wegtikken, beseft de kopman van Education First dat de tijd dringt om nog hersteld te raken van zijn zware val van vrijdag in de BinckBank E3 Classic.

Het worstcasescenario is dat het botoedeem aan de linkerknie hem uitschakelt voor het hele voorjaar. “Het kan een val met héél zware gevolgen worden”, besefte Vanmarcke gisteren. “Het is woensdag en fietsen lukt nog niet. Dan maar de zwemkom van Zwevegem in om de conditie wat te onderhouden, maar ideaal is dat niet. De voorbije dagen lukte ook dat niet met mijn gekneusde ribben.”

“Normaal gezien moet je met botoedeem een maand rust nemen, maar nu is het noodgedwongen forceren en hopen dat de pijn aan de linkerknie draaglijk wordt. In de bovenste lagen van het bot zitten bloed, vocht en ontstekingen, die je niet kan weghalen. Dat leerde de MRI-scan van dinsdagmiddag in Antwerpen bij kniespecialist Geert Declercq.”

“Het besef is er wel dat al mijn werk van de voorbije vijf maanden nu redelijk in het water valt. Sommigen zeggen wel: de conditie blijft nog even. De realiteit is dat, als je niet kunt trainen, je zoveel verliest, zoals het koersgevoel. Nu ik al vijf dagen niets deed, wordt het heel moeilijk om binnen de tien dagen mijn top te bereiken.”

“Ik wil niet doemdenken, maar het is net zo goed mogelijk dat mijn voorjaar voorbij is”, aldus een realistische Vanmarcke.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.