Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Hoe bak je thuis de beste frieten? En welke methode werkt het best: die van Jeroen Meus of Piet Huysentruyt?

Beste frituristen van Vlaanderen vertellen hoe je de beste frietjes bakt

Hoe bak je thuis de beste frieten? En welke methode werkt het best: die van Jeroen Meus of Piet Huysentruyt?

Zaterdag weet je welke frituur onze jury verkozen heeft tot de Beste Frituur van Vlaanderen. Maar als je thuis zelf frietjes bakt, hoe doe je dat dan het best? Op welke temperatuur bak je? Neem je plantaardig vet of toch ouderwets ossewit? En vooral: doe je het zoals Piet Huysentruyt, die de frieten wast voor ze in de pot gaan, of zoals Jeroen Meus, die dat not done vindt? We vroegen het aan de winnaars van de voorbije twee jaar: Kurt Caen van ’t Brochetje in Izegem en Koen Aneca die toen De Frietketel in Gent uitbaatte.

Welke aardappel neem je?

“Klassiek wordt er Bintje gezegd”, aldus Aneca. “Al zijn er volgens mij intussen betere rassen. Frituristen vinden die bij hun aardappelboer, voor de consument ...

Slimmer Leven - Eten & Drinken