Burgemeester Elsie Sierens: "Het gezond verstand kunnen we alleen maar toejuichen"

Nachtmerrie rond dempen Damslootmeer is wellicht voorbij

Nachtmerrie rond dempen Damslootmeer is wellicht voorbij

François Goubau, voorzitter van de raad van bestuur van RBSC Heusden, natuurconsulent-milieudeskundige Jan Ferryn en Bart Nevejans, ingenieur en projectleider van grondverzetter NV Aertssen boden weerwerk op 15 januari Foto: ghl

Destelbergen - De ergste nachtmerrie voor Destelbergen en Heusden was gelukkig maar een kwade droom: het megalomane project waarbij het Damslootmeer het komend decennium deels zou worden gevuld met aangevoerde grond, gaat niet door. De bestendige deputatie van Oost-Vlaanderen heeft zich vandaag gebogen over het dossier en een negatief advies uitgebracht. Burgemeester Sierens reageert vanuit de beleidssessies voor de brandweer waar ze momenteel aan deelneemt: "Ik kan alleen maar het gezond verstand toejuichen. Ik hoop dat de aanvragers het hierbij laten."

Er is heel wat inkt over gevloeid, en de bevolking en het gemeentebestuur kroop unisono in de pen om zich te verzetten tegen het project van grondverzetter nv Aertssen - het resulteerde in 1870 bezwaarschriften - maar de deputatie had voorlopig het laatste woord. Die bestudeerde en volgde donderdagochtend het advies dat de POVC eerder uitbracht, bevestigt gedeputeerde Leentje Grillaert  (CD&V). Het aan- en afrijden van 60 000 vrachtwagens door de dorspkern van Heusden, zij het op onregelmatige tijdstippen was zonder meer een aanslag op de mobiliteit van de gemeente, stelt de deputatie. Ook andere instanties zorgden eerder al voor negatieve adviezen in de onverkwikkelijke zaak. 

De weigering kan worden aangevochten door de firma uit Stabroek, en er kan ook werk gemaakt worden van een nieuwe aanvraag en dossier. "Ik hoop dat de aanvragers het ook bij gezond verstand houden en dit niet doen en dus geen beroep aantekenen. Dit is een project dat totaal niet past in onze gemeente. Iets waar we samen met de bevolking al lang van overtuigd waren", reageert burgemeester Elsie Sierens vanop haar werkvergadering in Nieuwpoort. Officieel is de gemeente nog niet op de hoogte gesteld van het negatief advies, maar dat volgt zeker de komende dagen. 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio