Verdachte van moord op bekende Amerikaanse rapper Nipsey Hussle pleit onschuldig

Verdachte van moord op bekende Amerikaanse rapper Nipsey Hussle pleit onschuldig

De foto van de verdachte die de politie van Los Angeles op Twitter deelde. Foto: AFP

De 29-jarige die gearresteerd werd op verdenking van de moord op rapper Nipsey Hussle pleitte donderdag onschuldig voor een rechtbank in Los Angeles.

Eric Holder, die een strafblad heeft, wordt ook beschuldigd van bezit van een vuurwapen. Hij werd dinsdag gearresteerd in een voorstad van Los Angeles. Hij werd geïdentificeerd aan de hand van videobewakingsbeelden die gemaakt werden tijdens de moord op de 33-jarige artiest, die op 31 maart gedood werd door verschillende kogels die afgevuurd werden aan zijn kledingwinkel. Twee andere mannen raakten gewond tijdens de schietpartij.

Volgens Michel Moore, de politiechef van Los Angeles, gaat het om een persoonlijke vete tussen de twee mannen. Er zou geen directe link met lokale bendes zijn, een piste waar eerst aan gedacht werd omdat Hussle in zijn jeugd lid was van de bende Crips.

Eric Holder zit in de gevangenis en moet op 10 mei opnieuw voor een rechter verschijnen. Op zijn vrijlating staat een borgsom van 5 miljoen dollar. Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert hij een levenslange gevangenisstraf.

Hussle, echte naam Ermias Asghedom, stamt uit de underground hiphopscene en debuteerde door eigen mixtapes uit te brengen. “Crenshaw” uit 2013 was de bekendste compilatie. Zijn eerste studioalbum, “Victory Lap”, leverde hem in februari een Grammy-nominatie als beste rapalbum op.

Corrigeer

NIEUWS