Man slaat slachtoffer met houten paal op het hoofd in centrum Arendonk: koppel opgepakt voor poging doodslag

Man slaat slachtoffer met houten paal op het hoofd in centrum Arendonk: koppel opgepakt voor poging doodslag

Het slachtoffer en één van de opgepakte personen kennen elkaar van het open asielcentrum in Arendonk. Foto: EMA

Arendonk -

De politie heeft woensdagavond een 54-jarige vrouw en haar 47-jarige vriend opgepakt in Oud-Turnhout, na een geval van zwaar geweld in het centrum van Arendonk. Een 24-jarige Syriër werd daarbij herhaaldelijk op het hoofd geslagen met een houten paal. Het Antwerpse parket, afdeling Turnhout, klasseert de feiten momenteel als poging doodslag en opzettelijke slagen en verwondingen.

Verschillende getuigen merkten in het centrum van Arendonk woensdagavond rond 20.45 uur een man op die in paniek was. Hij vertelde dat hij achtervolgd werd.

In De Daries stapte een auto vlak voor hem. De mannelijke passagier stapte uit en sloeg het slachtoffer, een 24-jarige Syriër, verschillende keren met vermoedelijk een houten paal op het hoofd. Daarna reed de auto weg. Het slachtoffer liep daarbij een zware hoofdwonde op en werd naar het ziekenhuis in Turnhout overgebracht.

De politie pakte later op de avond de 54-jarige eigenares van de wagen op. In de loop van donderdag werd haar 47-jarige vriend in Oud-Turnhout opgepakt. Vermoed wordt dat hij de passagier was die het slachtoffer een dag eerder in elkaar sloeg. “De vrouw is donderdag aangehouden, de man verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter. De feiten zijn op dit ogenblik gekwalificeerd als poging doodslag en opzettelijke slagen en verwondingen”, zo laat het parket weten.

De 54-jarige vrouw en het 24-jarige slachtoffer kennen elkaar uit het open asielcentrum van Arendonk, waar de vrouw werkt als medewerkster. Vorige week diende ze een klacht in tegen het slachtoffer, wegens ernstige bedreigingen.

Het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verdergezet. Het slachtoffer is intussen ontslagen uit het ziekenhuis.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio