Noodnummers 100, 101 en 112 urenlang niet bereikbaar door storing

Noodnummers 100, 101 en 112 urenlang niet bereikbaar door storing
Brussel -

De noodnummers 100, 101 en 112 zijn vrijdag urenlang onbereikbaar geweest door een panne. Wie dringend hulp nodig had, kon een sms sturen naar het nummer 8112 of werd gevraagd om rechtstreeks naar lokale politie, brandweer of dichtstbijgelegen ziekenhuis te bellen. De storing zorgde voor problemen bij de hulpverlening na het bootongeval op de Schelde in Antwerpen.

Het ging om een zeer uitzonderlijke situatie en het moet geleden zijn van de aanslagen van 22 maart dat het telefonienetwerk zo verstoord is geweest, klinkt het bij de hulpdiensten.

Het crisiscentrum stuurde zelfs een BE-alert uit met een voorlopig noodnummer. Een nationale primeur.

Wie dringend politie of hulpdiensten nodig had, kon rechtstreeks naar de politiezone bellen. Voor brandweer of ziekenwagen werd gevraagd naar de brandweerkazerne in de buurt bellen. Of naar het dichtstbijgelegen ziekenhuis.

De Algemene Directie Civiele Veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken activeerde ook het telefoonnummer 8112 om een sms te sturen met een noodoproep.

Verschillende politie- en brandweerzones openden ook tijdelijke noodnummers.

“Sinds 19 u. zijn de problemen op het vast telefoonnetwerk opgelost en zijn de hulpdiensten weer bereikbaar”, zegt Proximus-woordvoerder Fabrice Gansbeke aan Nieuwsblad.be

Het bedrijf belooft zich nu te concentreren op de oorzaak van de storing en “alles in het werk stellen opdat die zich niet opnieuw voordoet”, klinkt het. “Wij verontschuldigen ons ook voor de ongemakken”, klinkt het nog.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees