Robbertje moddergooien tussen Francken en Open VLD nadat president Trump uitleg eist over Visa-affaire

Robbertje moddergooien tussen Francken en Open VLD nadat president Trump uitleg eist over Visa-affaire

“Beste Donald Trump, onze nieuwe minister van Migratie en Asielbeleid is een strenge maar eerlijke leider.” De niet mis te verstane boodschap van Gwendolyn Rutten (Open VLD) is gericht aan de president, nadat bekendraakte dat de Amerikaanse overheid uitleg wil over de humanitaire visa van voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA). De sneer van de partijvoorzitter gaat echter niet onopgemerkt voorbij.

“Beste Donald Trump, onze nieuwe Belgische minister voor Migratie en Asielbeleid, Maggie De Block, is een strenge maar eerlijke leider. Ze heeft de ‘achterdeur’ voor humanitaire visa onmiddellijk gesloten en een officieel onderzoek ingesteld.” Dat schrijft Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten zaterdagochtend op haar Twitteraccount. Aanleiding voor dat bericht is het nieuws dat de Amerikaanse overheid tekst en uitleg eist over de humanitaire visa die Theo Francken (N-VA) via tussenpersonen aan 1.502 Syriërs heeft verschaft.

LEES OOK. Amerikanen kritisch over visa aan verdwenen Syriërs: Trump wil uitleg over Visa-affaire Francken

(lees verder onder de afbeelding)

Robbertje moddergooien tussen Francken en Open VLD nadat president Trump uitleg eist over Visa-affaire

“Beste president, geloof nooit de liberalen”, countert Francken. “Ze waren de grootste fan van Hilary Clinton. En hebt u ooit Guy Verhofstadt ontmoet?”

Eerder liet de voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie, intussen opnieuw burgemeester van Lubbeek, weten dat hij nog geen brief van de Amerikaanse overheid gezien heeft. “Operatie beschadiging vanuit mislukte minderheidsregering gaat door. Maar het zal niet pakken”, aldus Francken.

De Block: “Praktijk is gestopt”

Maggie De Block bevestigt dat de Amerikaanse ambassade in een brief uitleg vraagt. “We zullen de Amerikanen uitleggen dat deze praktijk is gestopt sinds ik het departement heb overgenomen”, zegt de huidige staatssecretaris voor Asiel en Migratie.

Moddergooien

Intussen gaat het online robbertje moddergooien verder, tot amusement én frustratie van andere Twitter-gebruikers. “Het kleuteronderwijs heeft duidelijk meer middelen nodig”, klinkt het onder meer.

Corrigeer

NIEUWS