Theatervoorstelling 'Alles' houdt kinderen eerst nog even in bedwang

FOTO. 301 kinderen rennen nu al achter Joepla-paaseieren

Paashazen zijn natuurlijk intrinsiek rap, anders zouden het geen hazen zijn, maar die van speelplein Joepla klopten wel alle records: twee weken voor Pasen strooiden ze al gul paaseitjes op het uitgestrekte terrein achter de Orphanimo!!-lokalen. Iets voor half vijf werd het rood-witte lint doorbroken door exact 301 kinderen - 291 in voorinschrijving en 10 late beslissers - die op hun beurt de ziel uit hun lijf spurtten op zoek naar veel grote en nog veel meer kleine witte en bruine eitjes. Vreugde en ontgoocheling tijdens het grabbelen, maar op het einde werd de buit vanuit het amfitheater eerlijk verdeeld. Inclusief de eitjes in lactosevrije chocolade.

Vorig jaar stopte het exact een kwartier met regenen tijdens de Joepla-paaseierenzoektocht, dit keer verscheen iets na vieren warempel de eerste zon van de dag in de buurt van het Joeplaterrein. Niet dat de goed verborgen eieren - laag bij de grond én hoog in de bomen - aan het smelten gingen, maar een droog chocolade-ei is net iets smakelijker dan een in een doorregend plastic zakje. Over plastic gesproken: wie vooraf inschreef, kreeg de raad om iets milieubewust mee te brengen om de eitjes tijdens het zoeken in te stoppen en die oproep werd goed gevolgd. We zagen mooi geknutselde mandjes in karton en vilt, en ook heel wat papieren zakjes. Om maar te zeggen dat je buiten de klimaatmars ook zelf milieubewust aan de slag kan. Joepla maakte van de paaseierenzoektocht een totaalnamiddag, met vooraf een door de cultuurdienst georganiseerde theatervoorstelling 'Alles', door het mooie weer in openlucht op de speelplaats van de Gemeentelijke Basisschool. Ook daarvan vindt u een hele fotoreeks na de beelden van de rush op de paaseieren.

Een lange winterslaap zit er voor Joepla overigens niet in, want op woensdag 24 april is er weer de jaarlijkse Buitenspeeldag tussen 13 uur en 17 uur in de speelzone van Orphanimo!! en de Koning Boudewijnlaan. Daarover leest u hier binnenkort veel meer. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio