FOTO. Klassieker van het goede doel 2019

Op zaterdag 13 april wordt zoals elk jaar de Klassieker van het Goede Doel georganiseerd door de Leierenners uit Zulte, vroeger beter bekend als ‘De rit van de gouverneur’ .Deze klassieker bestaat uit vier wegritten van 50, 75, 110 en 160 km, twee mountainbike ritten van 45 en 65 km en twee familieritten van 25 en 50 km. Ieder jaar groeit deze klassieker. Vorige jaar was er een recordopkomst van 4915 deelnemers. Dat bracht toen €14 188 voor de goede doelen MFC Heynsdaele en OIGO. Dit jaar zijn de goede doelen vzw Zwerfgoed, Cancer Research Institute Ghent en Project Iloilo.

De profs hebben ondertussen al Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen achter de rug. zijn al bezig met de race naar de zon in Parijs-Nice of rijden Tirreno-Adriatico. En hier maakte de wind het Bij ons maakt de wind het soms lastig fietsen. Maar dat is dan wel de ideale training voor deze jaarlijkse uitdaging: De klassieker van het Goede Doel, de rit van eregouverneur André Denys, op zaterdag 13 april

Paul De Langhe: ‘Terwijl jij jouw eerste kilometers van het jaar aan het malen was, hebben onze parcoursbouwers volop aan nieuwe tochten door de prachtige Vlaamse Ardennen en het Pays des Collines gesleuteld. Ook voor wie liever offroad gaat, zullen we een pittig parcours met forse stukken door bossen en weiden klaar hebben. Zelfs voor een gezellig tochtje met familie en vrienden kan je op 13 april langskomen aan de gemeentelijke sporthal in de Waalstraat in Zulte. Maar de Klassieker van het Goede Doel is niet enkel hard rijden. We doen ook aan 'hart rijden'. Als blijvend eerbetoon aan eregouverneur André Denys schenken we een deel van de opbrengst aan het goede doel.’

Goede doel

Dit jaar zijn er drie goede doelen. Vzw Zwerfgoed geeft jongeren de kans even een time-out te nemen, vooraleer ze weer aansluiten op school, in een opleiding of op de arbeidsmarkt. Het Cancer Research Institute Ghent (CRG) brengt alle kankeronderzoek van UGent, UZ Gent en VIB-UGent samen om het te stimuleren en de impact ervan te vergroten. Project Iloilo geeft families in de sloppenwijken van Salvador de Bahia in Brazilië betere leefomstandigheden. Vorig jaar hielpen bijna 5.000 fietsers om een cheque van maar liefst €14.188 te doneren.

Blijf na de rit zeker ook nog even plakken voor de Après-velo. Nagenieten kan met alle drankjes voor 1,5 euro.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 13 april 2019 van 07.30 u tot 14.30 u

Waar: Gemeentelijke Sporthal, Waalstraat 118 in 9870 Zulte

Prijs:  € 6 euro voor wie lid is van Cycling Vlaanderen of de VWB, € 8  voor niet-leden en € 5 voor de familietocht.  Je kan kiezen tussen 50, 75, 110 of 160 km op de weg. 45 of 60 km MTB of de familietocht.

Meer informatie op www.klassiekervanhetgoededoel.be 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio