Deense die derde werd, geeft hét interview van het jaar na Ronde van Vlaanderen: “We put the hammer down!”

Video: Flanders Classics

Het was Italië boven in de Ronde van Vlaanderen. Alberto Bettiol zegevierde bij de mannen, Marta Bastianelli bij de vrouwen. Maar na afloop van de dameskoers stal de Deense nummer drie Cecilie Uttrup Ludwig van Team Bigla de show met een geweldig interview.

De 23-jarige Deense spurtte samen met Bastianelli en de Nederlandse Annemiek van Vleuten voor de zege in Oudenaarde. Ludwig moest uiteindelijk tevreden zijn met een derde plaats, maar daar was ze dolgelukkig mee.

“De finale? Oeeee (lacht)”, begon Ludwig haar uitleg. “Wel, het was een lastige. Het startte op de Kanarieberg en dan was het stoppen en gaan, stoppen en gaan. Daarna wist je dat het (steekt tong uit) heel zwaar zou worden. We wisten dat het op de Kwaremont écht zou gebeuren. En toen gingen we er vol voor, we put the hammer down! Het was geweldig, weet je! En mensen die riepen langs de kant van aaaaaaaaaaaaahhhh! Je voelt die energie gewoon. En je neemt het allemaal op van jaaaa ze supporteren voor mij! Het was écht cool! Zo veel supporters, gek!”

En dan die sprint? “Ja, je ziet die finish van ver aankomen. We keken achteruit en je ziet ze volle gas afkomen. Wij van sh*t sh*t sh*t, ze mogen er niet bijkomen! Ik was zo dood als een pier op het einde, maar ik ben gelukkig. Ja, een gelukkige dode pier!

Memorabel

Ludwig was niet aan haar proefstuk toe. Ook afgelopen zomer gaf ze al een memorabel interview, tijdens La Course, een wedstrijd voor vrouwen georganiseerd door de organisatoren van de Ronde van Frankrijk:

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.