Asbest vrijgekomen bij brand in meubelzaak

Asbest vrijgekomen bij brand in meubelzaak

Foto: ddl

Vilvoorde -

Bij de brand die zaterdagavond een meubelzaak in Vilvoorde in de as heeft gelegd, is wel degelijk asbest vrijgekomen, al gaat het om een kleine hoeveelheid. Dat meldt het stadsbestuur maandag. Een gespecialiseerde firma komt maandag de straten schoonmaken waar het goedje is aangetroffen. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid.

LEES OOK. Meubelzaak brandt volledig uit, buurman kan op nippertje vluchten: “Een wonder dat mijn huis nog rechtstaat” (+)

De brand in de Kolveniersstraat legde zaterdagavond en -nacht de meubelzaak volledig in de as, terwijl twee aanpalende woningen beschadigd raakten door de hitte en het bluswater. Een dertigtal omwonenden werd geëvacueerd, maar de meesten van hen konden zondagochtend naar hun woningen terugkeren.

Door de ouderdom van het uitgebrande gebouw werd gevreesd dat er mogelijk asbest aanwezig was en dat die door de rook was vrijgekomen. Het stadsbestuur stelde daarom een analysebureau aan, dat nog zondag een onderzoek instelde.

“Uit dat onderzoek blijkt dat een geringe hoeveelheid asbestvezels teruggevonden werd in de Kolveniersstraat, Spiegelstraat en Neerhofstraat”, meldt het stadsbestuur maandag. “Een gespecialiseerde firma zal maandag deze straten en de geparkeerde voertuigen volledig reinigen. Bewoners van deze straten werden zondag al verwittigd. In de Mechelsestraat, De Grimberghestraat en Arsenaalstraat werden geen vezels teruggevonden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees