Pasar Zulte op uitstap naar Koninklijke Serres en Afrikamuseum

Pasar Zulte op uitstap naar Koninklijke Serres en Afrikamuseum
Zulte - Op zaterdag 27 april gaat Pasar Zulte op uitstap met de bus naar de Koninklijke Serres en het Afrikamuseum. Het glazen paleis van de Koninklijke Serres is een prachtig voorbeeld van Art Nouveau en is alleen in de lente een drietal weken toegankelijk voor het publiek. Het Afrikamuseum opende in december vorig jaar opnieuw de deuren na vijf jaar renovatie. Ook het museumpark ligt er gemanicuurd bij.

Elk voorjaar gaan de Koninklijke serres van Laken voor s-drie weken open voor het grote publiek. In 1873 ontwierp architect Alphonse Balat, de leermeester van Victor Horta, op initiatief van koning Leopold II een serrecomplex. Hij deed dat met de voor die tijd nieuwste bouwmaterialen en gecombineerd met glas en metaal.

De serres bevatten een omvangrijke collectie inheemse en exotische bloemen en planten. Het parcours omvat o.a. het park van Laken. In de serres worden de bezoekers langs de Theaterserre, het atelier van koningin Elisabeth en de Wintertuin geleid.

De groep trekt voor het middagmaal naar de Lunch Garden in Oudergem.

In de namiddag staat een bezoek gepland aan het vernieuwde Afrikamuseum in Tervuren, officieel het "Koninklijk Museum voor Midden-Afrika". Na ruim vijf jaar renovatie opende het museum in december opnieuw de deuren met een totaal nieuwe invulling van ons koloniaal verleden dat tegenwoordig erg omstreden is.

Het Afrikamuseum is niet alleen een museum, het is ook een wetenschappelijke instelling, waar naast de koloniale geschiedenis van Afrika ook onderzoek gebeurt naar archeologie, kunst, geologie en biologie. Maar de collectie zal altijd centraal blijven staan.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 27 april om 8.30 u. Terug rond 18.30 u.

Waar: de bus vertrekt aan de kerk van Olsene.

Prijs: € 30, Pasarleden betalen slechts € 27 voor 20 april. Overschrijven op BE42 8905 2401 5754 van Pasar Zulte

Meer info via tel. 056 60 44 42.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio