Gemeente wil uw idee weten

Gemeente wil uw idee weten

Het toekomstig vrijetijdscentrum van Zandhoven. Misschien wil u daar ook nog een idee over kwijt? Foto: rr

Zandhoven - Op 24 april organiseert de gemeente Zandhoven voor het eerst een ideeënmarkt in het gemeentehuis. Tussen 16 en 20 uur kunnen inwoners hun ei kwijt over de toekomst van hun gemeente.

Een nieuwe legislatuur, dat betekent ook heel wat nieuwe ideeën om de komende zes jaar te realiseren. “Die ideeën stonden natuurlijk al in ons verkiezingsprogramma. Maar nu de ideeën omgezet worden in beleid, willen we een en ander nog aftoetsen bij onze inwoners”, zegt Luc Van Hove (CD&V), burgemeester van Zandhoven.

Medewerkers van de verschillende diensten werkten de ideeënmarkt uit. Projectbegeleider Sarah Moeyersoons: “Er zijn vier speerpunten in het beleid die terugkomen in onze ideeënmarkt. Elk speerpunt heeft drie thema’s en in elk thema zitten een aantal ideeën waarvan we graag willen weten wat onze inwoners ervan denken.” Uiteraard komen de grote thema’s zoals klimaat en mobiliteit aan bod, maar je kunt ook mee nadenken over hoe de gemeente haar burgers beter kan bereiken of welk aanbod er in een dienstencentrum zou moeten zitten.

Aanmelden voor de ideeënmarkt hoeft niet. Tussen 16 en 20 uur staan medewerkers van de gemeente op de markt om bezoekers uitleg te geven en te helpen. “Je hoeft ook niet alle standjes te bezoeken”, gaat Sarah Moeyersoons verder. “Het kan best zijn dat je bepaalde thema’s minder belangrijk vindt dan andere of dat je er geen uitgesproken mening over hebt. Ook dan ben je welkom op onze markt, want elk idee telt!” “Het is ook moeilijk om een mooie afspiegeling van de bevolking op zo’n markt te krijgen”, vult burgemeester Van Hove aan. “Wij hopen dat alle leeftijden en alle deelgemeenten goed vertegenwoordigd zullen zijn zodat het resultaat zo representatief mogelijk is.”

De ideeënmarkt vindt plaats op woensdag 24 april tussen 16 en 20 uur in het gemeentehuis van Zandhoven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio