Eva Daeleman krijgt kritiek na lancering campagnefilmpje: “Lekker, nog meer plastic!”

Eva Daeleman krijgt kritiek na lancering campagnefilmpje: “Lekker, nog meer plastic!”

Foto: © VRT JOKKO

Bekend gezicht Eva Daeleman is een van de nieuwe ambassadrices van het merk Sportwater. In een campagnefilmpje op Instagram wordt het watermerk gecombineerd met Daelemans favoriete hobby: Stand-Up Paddling. Maar meteen na de lancering regende het negatieve reacties: fans vinden het ongepast dat ze reclame maakt voor water in plastic flesjes.

Eva Daeleman lijkt de kritiek zelf te laten passeren. Ze schrijft enkel dat de flesjes na gebruik in de vuilnisbak horen. “De campagne gaat over vitaliteit en bewegen, en mensen aanzetten tot vertragen”, klinkt het.

Toch komen er op het profiel van Daeleman heel wat negatieve reacties binnen. “Ik vind het heel jammer dat je mensen aanspoort om plastic flesjes te kopen. Ik mis je anders zo groene mindset”, schrijft een fan. “Lekker nog meer plastic! Laten we er reclame voor maken #plasticsoup #plasticsoupfoundation”, klinkt het nog.

Lees hieronder verder

Ook onder het bericht waar Daeleman vorig jaar de Dopper (een herbruikbare drinkfles, red.) aanprees, krijgt ze nu kritiek. Verder delen ook het watermerk zelf en de Nederlandse ambassadrice Fajah Lourens in de virtuele klappen.

De commentaarsectie onder het bewuste campagnefilmpje werd ondertussen afgesloten.

Dit bericht bekijken op Instagram

dit ben ik met mijn dopper. m'n drinkfles die ik altijd bij me heb. in verschillende kleuren. a. omdat ik daar blij van word b. zodat ik ze niet zo makkelijk kwijtraak. ik gebruik mijn drinkfles constant: tijdens lezingen, de yoga, op de boekenbeurs, in de zetel, op reis, in de auto, tijdens vergaderingen, ... dat doe ik heel bewust zodat ik een plastic flesje kan afslaan. voor 1 plastic flesje is er evenveel grondstof nodig als de inhoud ervan. olie en shizzle. da's een vreselijk gewicht op de planeet. vooral omdat we die flesjes vaak maar 1 keer gebruiken en ze in veel gevallen niet recycleerbaar zijn. dus koop een drinkfles voor jou, je lief, je kinders, je ouders. en stop met het kopen van water in plastic flessen. kies voor een eco exemplaar, zoals dopper bijvoorbeeld. zij zorgen dat mensen in de andere delen van de wereld ook toegang hebben tot drinkbaar water. dus, go! zo maak jij een verschil. dat voor jou niet eens zoveel moeite kost. maar voor de wereld wel. weet je, er drijven zelfs eilanden van afval in de grote oceanen. hoe triest is dat? dit is geen hippe post. jullie gaan 'm wellicht niet liken. maar mijn groene hart made me do it. dus please. open je ogen en be the change. amen. @weareprojectzero #plasticnotfantastic #passonplastic #bethechange

Een bericht gedeeld door eva daeleman ??????? (@evadaeleman) op

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees