Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

De alarmsignalen van het etiket: hierop moet je letten als je eten koopt

De alarmsignalen van het etiket: hierop moet je letten als je eten koopt

Het etiket lezen op een verpakking? Slechts de helft van de Belgen doet dat, zo blijkt uit een bevraging van Test-Aankoop. Nochtans: door evenwichtiger te eten, kunnen we in ons land elk jaar meer dan 15.000 vroegtijdige overlijdens vermijden. Vorige week bleek nog dat de nutri-score niet altijd raad brengt, maar de kleine lettertjes op de doos doen dat wél. Alleen: wat betekenen ze nu eigenlijk? Het boek Ten minste houdbaar tot van Steffi Haazen schept klaarheid.

Ingrediënten staan altijd op volgorde: het eerst vermelde is ook het meest aanwezige. De vetgedrukte, onderlijnde of in drukletters geschreven ingrediënten zijn diegene die een allergie kunnen ...

Slimmer Leven - Eten & Drinken