Dominique Van Malder start met opnames ‘Albatros’

 Dominique Van Malder start met opnames ‘Albatros’
Dominique Van Malder start met opnames ‘Albatros’

Gisteren zijn de opnames van de nieuwe Canvas-reeks Albatros gestart. De hoofdrollen zijn voor Dominique Van Malder, Ruth Beeckmans en Benny Claessens.

Albatros wordt een tragikomische fictiereeks waarin tien zwaarlijvige personen centraal staan die hun leven willen beteren en daarom deelnemen aan een afslankingskamp, Albatros, in de Ardennen. Bij aankomst blijkt echter dat ze niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo's met zich meesleuren.

De reeks werd bedacht door Wannes Destoop (34) en acteur Dominique Van Malder (43), die we vooral kennen van Radio Gaga. Van Malder speelt zelf ook mee in de serie, Destoop neemt de regie op zich. Hij maakte eerder al de kortfilm Badpakje 46, die de juryprijs kreeg op het Filmfestival van Cannes in 2011. Giles Coulier, bekend van de Vlaams film ‘Cargo, schreef mee aan het verhaal. Naast Van Malder, Ruth Beeckmans en Benny Claessens werden veelal onbekende acteurs gecast die de mensen met overgewicht vertolken. Ze worden bijgestaan door een team van onconventionele coaches, gespeeld door Tom Ternest (Eigen kweek), Janne Desmet (Studio Tarara), Joris Hessels (Radio Gaga) en Tania Vandersanden (Het eiland). Naast de Ardennen wordt de serie ook gedraaid in het Gentse. Albatros wordt ten vroegste in het najaar van 2020 op Canvas verwacht.(tove)