Vermoeide Philipsen toch in Schoten en Roubaix

Vermoeide Philipsen toch in Schoten en Roubaix

Foto: Marc Van Hecke

Een stevige val in de afdaling van de Berendries, parcheggio op de Koppenberg en de Taaienberg om dan met een geschaafde linkerflank op te geven. Zo beleefde Jasper Philipsen (foto) zijn debuut in de Ronde. “Ik was helemaal leeg en kon niks niet meer. Ik denk dat het even tijd is voor rust”, klonk het. “In principe zou ik nog Scheldeprijs en Roubaix rijden, maar met deze conditie kan ik daar niet veel doen. Het is een beetje te veel geweest.”

Op Gent-Wevelgem na reed de 21-jarige Philipsen elke Vlaamse klassieker en tussendoor nam hij er ook nog de Strade Bianche en Milaan-Sanremo bij. Voor de klassiekers had hij ook al de Ronde van de Algarve en de Tour Down Under in de benen. Dat is veel voor een neoprof. Te veel. Toch krijgt hij van UAE Emirates geen rust. “De Scheldeprijs en Roubaix staan al maanden op zijn planning. Hij zal dus nog even moeten wachten met een pauze”, aldus ploegleider Allan Peiper. “Jasper moet dit zien als een leerjaar. Door al die topkoersen te rijden, doet hij ervaring op.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.