Trein raakt vrachtwagen op overweg in Manage, geen gewonden

Trein raakt vrachtwagen op overweg in Manage, geen gewonden

Themabeeld Foto: Shutterstock

In het Henegouwse Manage is dinsdagochtend een trein ingereden op een vrachtwagen op een overweg. Dat is vernomen bij infrastructuurbeheerder Infrabel. Het treinverkeer is onderbroken tussen Manage en La Louvière-Centre. Er vielen geen gewonden.

De aanrijding gebeurde rond 8.45 uur. De vrachtwagen was de overweg opgereden, maar door het verkeer kon die daar niet meer af. Ondanks een noodremming heeft de trein het voertuig nog geraakt. De inzittenden op de trein zijn rond 9.55 uur geëvacueerd en zetten hun reis voort met bussen. Volgens spoormaatschappij NMBS rijdt de trein leeg verder in de loop van de voormiddag.

Ploegen van Infrabel moeten ter plaatse de omvang van de schade vaststellen. Het is nog niet duidelijk hoelang de hinder voor het treinverkeer zal aanhouden.

De spoorinfrastructuurbeheerder lanceerde twee weken geleden nog een nationaal actieplan om gevaarlijk gedrag aan het spoorwegdomein aan te pakken. Een onderdeel daarvan is een testproject met waarschuwingspanelen die aan enkele overwegen zullen worden geplaatst. Die zogeheten ‘blocking back’-panelen moeten bestuurders eraan herinneren dat ze de overweg niet mogen oprijden als ze die niet in één keer kunnen oversteken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees