Duo blijft aangehouden voor poging tot doodslag

Duo blijft aangehouden voor poging tot doodslag

Foto: bvdl

Oud-Turnhout / Arendonk -

Tom B. (47) uit Oud-Turnhout en Patricia S. (54), die verdacht worden van poging tot doodslag van de 24-jarige Syriër vorige week in Arendonk, blijven aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Turnhout dinsdag beslist.

Het incident zou er gekomen zijn nadat S., die werkzaam is in het open asielcentrum waar de man verbleef, al lange tijd door hem belaagd zou worden. “Via allerlei kanalen werd mijn cliënte belaagd en bedreigd. Ze werd ook achtervolgd”, legde haar advocate meester Laurence Sweldens uit. Zelf zou de vrouw de man niet geslagen hebben, en bleef ze in de auto zitten. Over haar toekomst bij het asielcentrum is nog geen duidelijkheid. “Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei Sweldens. Ze vroeg tevergeefs de vrijlating.

Ook voor Tom B., vroeg zijn advocate Dominique Peeters de vrijlating, zonder succes. Aanvankelijk werd gecommuniceerd dat het duo een koppel was, maar dat is niet het geval. B. zou het 24-jarige slachtoffer meermaals geslagen hebben met een houten paal. “Mijn cliënt was op de hoogte van de belagingen en probeerde de vrouw te verdedigen. Hij heeft nooit de intentie gehad om te doden”, zei Peeters. Meer kon ze over het incident zelf niet kwijt. De man kende de Syriër voordien niet. Het onderzoek wordt verdergezet.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio