Celstraf voor vijftiger die vijfjarig jongetje bedreigde met mes

Celstraf voor vijftiger die vijfjarig jongetje bedreigde met mes

De man maakte een steekbeweging, rakelings langs het gezicht van het jongetje. (themabeeld) Foto: Shutterstock

Houthalen-Helchteren -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag een 52-jarige man uit Houthalen bij verstek veroordeeld tot twaalf maanden effectieve celstraf voor verschillende feiten. De man had onder meer met een mes gedreigd in de richting van een vijfjarig kind. Hij maakte een steekbeweging, rakelings langs het gezicht van het jongetje. Het mes van de beklaagde is verbeurdverklaard.

In september 2017, twee dagen na het incident met de vijfjarige, stal de vijftiger in een Delhaize-warenhuis ook vier blikken gin-tonic. Hij werd door een winkelbediende opgemerkt, maar hij stelde zich agressief en dreigend op en richtte ook vernielingen aan. De winkelbediende liet hem vertrekken om erger te voorkomen.

Een maand eerder was hij al betrokken bij een gelijkaardig incident. Toen wilde hij in een winkel van Brantano een paar sportschoenen stelen, maar toen hij betrapt werd, gebruikte hij geweld tegen de vrouwelijke winkelbediende. In maart 2018 wist hij bovendien in zijn gemeente een herenfiets en een mountainbike te jatten. Ook voor die feiten werd hij dinsdag veroordeeld.

De Houthalenaar had al een strafrechterlijk verleden en volgens de rechtbank had hij geen lering getrokken uit vroegere veroordelingen. “Alleen een effectieve celstraf biedt de maatschappij bescherming tegen zijn criminele activiteiten, “ zo staat in het vonnis te lezen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees