Bekend restaurant À La Carte failliet verklaard

Bekend restaurant À La Carte failliet verklaard

Job Docx (rechts) nam eind 2017 de zaak nog over van Jess Van Weert (links). Foto: Joren De Weerdt

Heist-op-den-Berg -

Restaurant À La Carte in Heist-op-den-Berg is failliet. De zaak was in de streek jarenlang bekend bij liefhebbers van gastronomie, en was pas anderhalf jaar in nieuwe handen.

Ingrid Roose en haar zoon Job Docx namen eind 2017 À La Carte over van Jess Van Weert. Die laatste bouwde de zaak uit tot een klinkende naam in de streek, maar is er niet meer bij betrokken. Docx was aanvankelijk sous-chef bij Van Weert. Zijn moeder had de eenmanszaak achter het restaurant op haar naam staan. Die werd maandag door de ondernemingsrechtbank van Antwerpen afdeling Mechelen failliet verklaard. Onder een eigen eenmanszaak runde Docx ook het traiteurs­bedrijf Kok-O-Vin, dat anderhalve maand geleden al failliet ging.

Beide zaken stonden op hetzelfde thuisadres. Curator François Van Camp ondernam gisteren tevergeefs verschillende pogingen om de betrokkenen te contacteren.

Moeilijke communicatie

Aan het restaurant puilde de brievenbus uit en bleven de deuren gesloten. Ook op het thuisadres kreeg hij geen gehoor. “De communicatie rond het faillissement van Kok-O-Vin blijkt moeizaam te verlopen”, zegt hij. ­“Hopelijk wordt dit geen gelijkaardig verhaal. Morgen ga ik nog een brief op de deur kleven. Indien een reactie toch zou uitblijven, moeten we eventueel andere wegen gaan bewandelen.” Het pand waarin het restaurant gevestigd was, is gehuurd en wordt niet mee in het faillissement opgenomen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio