Vrijspraak voor tiener die grap maakte over schietpartij op school

Vrijspraak voor tiener die grap maakte over schietpartij op school

Het Sint-Jozefinstituut in Kontich bleef een dag dicht op advies van de politie. Foto: BFM

Kontich / Boom -

De 19-jarige die vervolgd werd voor het valselijk dreigen met een aanslag op zijn school in Boom, is woensdag door de correctionele rechtbank van Antwerpen vrijgesproken. Voor de kleine hoeveelheden drugs, het alarmpistool en de BB-gun die tijdens een huiszoeking bij hem thuis waren aangetroffen, krijgt de jongeman een opschorting.

De jongeman had voor een opdracht binnen het vak sociale wetenschappen de vraag gekregen wat hij zou doen als hij nog maar drie weken te leven had. Zijn antwoord: een “school shooting”, een schietpartij op school. De directie meldde het incident een maand later bij de politie, op het moment dat aan het licht kwam dat een scholier op een school in Dendermonde een wapen had besteld in de Verenigde Staten. Bij een huiszoeking nam de politie kleine hoeveelheden cocaïne, cannabis en amfetamines in beslag, alsook een alarmpistool en een BB-gun.

De verdediging van de jongeman noemt de vrijspraak voor het dreigen met een aanslag “terecht”. “Dit was duidelijk bedoeld als grap”, zegt advocate Ann Hofmans. “We hebben begrip dat de school uiterst voorzichtig is geweest en het incident gesignaleerd heeft, maar deze rechtszaak was met een kanon op een mug schieten.”

In verband met de drugs, die volgens de beklaagde een eenmalig experiment waren, en de twee wapens krijgt de jongen een opschorting van straf. “Het is voor hem een belangrijke les geweest”, besluit Hofmans.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio