Interieur

De populairste kamerplant van het moment is roze

De populairste kamerplant van het moment is roze

Links de elastica belize, rechts de maranta fascinator.

Op Instagram is #pinkplants trending en die roze kamerplanten duiken ook bij ons in de woonkamer steeds vaker op. Bij The Plant Corner in Antwerpen spreken ze zelfs over een hype. “Nu de lente is aangebroken willen mensen meer kleur in hun interieur”, zegt zaakvoerder Sofie Vertongen.

Mensen met groene vingers die daarmee als eens door Instagram scrollen, hebben het ongetwijfeld al gemerkt: de roze kamerplant is hip. Maar niet alleen online, er wordt ook achter gezocht in de plantenwinkels bij ons. Dat beaamt Sofie. “Wij krijgen veel mensen over de vloer die graag een roze plant willen. Ze zijn een normale groene plant wat beu en willen nu de lente er is graag wat meer kleur.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door catchthatplant (@catchthatplant) op

Een vraag die Sofie vaak krijgt, is of die planten van nature zo roze zijn. “Dat is wel degelijk het geval. Ze worden niet genetische gemanipuleerd of iets dergelijk. Helemaal natuurlijk dus. Zo wordt de ficus elastica belize nog meer roze als je die veel licht geeft. Hoe meer licht, hoe meer uitgesproken de roze kleur.”

Niet veel werk

Volgens Sofie is die ficus elastica belize een van de toppers onder de roze planten en dat geldt ook voor de maranta fascinator - haar persoonlijke favoriet - en de calathea triostar. Niet dat je er bijzonder veel werk mee hebt. De eerste twee moet je een keer per week water geven en verstuiven, de andere twee keer per week.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Trinity’s Jungle ?????? (@cubehousejungle) op

 

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees