Ajax-fans zetten alle middelen in tegen Juventus: nachtelijk vuurwerk om Ronaldo en Co. wakker te houden

Ajax schakelde dan wel Real Madrid uit in de vorige ronde, de Amsterdammers zijn vanavond zelfs in eigen huis tegen Juventus de underdog in het eerste duel in de kwartfinale van de Champions League. Dat beseffen de fans zelf maar al te goed en daarom besloten ze vannacht tot het uiterste te gaan om hun club toch een voordeel te geven tegen de Italianen: met vuurwerk aan het hotel probeerden ze Ronaldo en Co. wakker te houden.

Ajax krijgt woensdag overigens vanaf de aftrap te maken met Cristiano Ronaldo. Trainer Massimiliano Allegri is niet van plan om de Portugees, die net hersteld is van een blessure, nog wat rust te geven. “Hij heeft maandag volledig getraind”, zei Allegri dinsdag. “Zoals het er nu uitziet, gaat hij gewoon beginnen.”

De Portugese sterspeler raakte ruim twee weken geleden geblesseerd aan een hamstring tijdens het EK-kwalificatieduel met Servië. Ronaldo hervatte zondag de training en werkte maandag voor het eerst een hele oefensessie af. Allegri zou er voor kunnen kiezen om zijn grote vedette te sparen, met het oog op de return van volgende week en een mogelijk vervolg in de Champions League. De Italiaanse coach is dat niet van plan, zo vertelde hij op een persconferentie in de Johan Cruijff ArenA.

LEES OOK. Ajax-legendes gooien heel wat olie op het vuur in de aanloop naar de Europese clash met Juventus: “Ik voel me genaaid, ja”

LEES OOK. Champions League: Ajax-sensatie David Neres weet zowel op als naast het veld van aanpakken (+)

 

 

Aflevering 13: Ref Van Driessche over de vloer, Anderlecht onder vuur Beluister nu

Corrigeer