Slechte reclame is ook reclame: van plagiaat beschuldigde Frans Bauer heeft hit beet

Slechte reclame is ook reclame: van plagiaat beschuldigde Frans Bauer heeft hit beet

Slechte reclame is ook reclame. Dat heeft ook Frans Bauer (45) ondervonden. Maandag had de Nederlandse zanger toegegeven dat zijn nieuwe single een kopie is van Meidengroep van Kinderen voor Kinderen, maar het heeft hem alleen maar succes opgeleverd.

Leugentje om bestwil, is de titel van de nieuwe single van Frans Bauer. Aanvankelijk was het lied een bescheiden hit voor de Nederlander, maar sinds hij beschuldigd werd van plagiaat heeft de single wel een hoge vlucht genomen. "Het liedje ontploft nu eigenlijk overal”, zei Bauer woensdagochtend op NPO Radio 2. “Op YouTube is de clip ook al meer dan 100.000 keer bekeken.”

Dat het lied zo hard lijkt op Meidengroep van Kinderen voor Kinderen, wist hij pas toen de heisa losbarstte. Hij hoorde het ook meteen. “Dat kan nu eenmaal gebeuren. Er zijn genoeg voorbeelden van tekstschrijvers wie dat ook is overkomen. Dat doe je niet bewust”, zegt Bauer, die het lied niet geschreven heeft. “Ik ben alleen de zanger ervan. Toen ik het een paar maanden geleden voor het eerst hoorde, vond ik het meteen een leuk en aanstekelijk liedje. Ik was er meteen verliefd op.”

Het management van Bauer en de makers van Meidengroep hebben een akkoord gesloten om de opbrengsten van het nummer te delen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees