VIDEO. Daan ‘Tochnietdentim’ Verschueren lanceert nieuwe ‘Temptation’-parodie

Het laatste seizoen van ‘Temptation Island’ zal de annalen ingaan als de saaiste brok zendtijd sinds het testbeeld. Zelfs na negen afleveringen is er van heimelijk gefriemel geen sprake: het peperdure arsenaal aan nachtkijkers op het exotische eiland blijft ongebruikt.

Gelukkig is de serie wel dankbaar inspiratiemateriaal voor vermakelijke parodieën. Zo bracht YouTuber Daan Verschueren (23) uit Tremelo op de melodie van Sucker hulde aan Heikki en Milou. Een koppel dat niet scheef, maar toch wankel op de schaatsen rijdt.

Of Daan het succes van zijn vorige Temptation-parodie zal evenaren, is afwachten. Met bijna 900.000 views was zijn magnum opus Tochnietdentim een onklopbare hit in Vlaanderen en Nederland. “Den Tim was een unicum, die man schreef tv-geschiedenis”, zegt Daan. “De tekst schrijven ging bijna vanzelf, na elke aflevering hield ik de grappigste fragmenten bij om te verwerken in mijn lied.”

Dit jaar lag de inspiratie minder voor het grijpen. “Ik heb verschillende artikels en sociale mediaberichten afgeschuimd, om te zien wat mensen bijblijft aan dit seizoen. Ik heb goed moeten denken over een leuke insteek.”

Het zangwerk ging wel vlot. “Bij Tochnietdentim gebruikte ik een stevige scheut autotune om de oren van mijn kijkers niet te kwellen”, lacht Daan. “Deze keer moest ik minder aan de knoppen draaien.”

Volgens Daan waren Heikki en Milou de meest geschikte personen om te huldigen in een lied. “Hun relatie is meer ‘op het randje’ dan bij de rest”, zegt hij.

Tim is grote fan

De YouTuber zag ook mogelijkheden in andere personages. “Sidney is een vreemde, grappige man, en Giorgio mag ook meer in beeld komen. Ik heb getwijfeld om wat te doen rond het ‘saaiste koppel’ Roger en Laura, maar omdat ze zo hard worden aangepakt op sociale media zag ik daarvan af. Mijn filmpjes moeten leuk blijven, ook voor de persoon over wie ik zing. Toen mijn vorige nummer uitkwam, heeft Tim me meteen gecontacteerd. Hij was een grote fan van mijn nummer. En ik heb gehoord dat Marvin mijn eerste parodie ook fantastisch vond. Ik hoop dat Heikki en Milou er nu even hard om kunnen lachen.”

“Het is goed voor de koppels dat ze respect hebben voor hun relatie, maar daarvoor kijken we niet naar Temptation. Het klinkt misschien erg, maar ik hoop dat er nog wordt vreemdgegaan. Als dat gebeurt, volgt er gegarandeerd een tweede nummer.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees