Eigenaar dekstier eist 4.000 euro van MUG-helikopter wegens afgebroken penis

Eigenaar dekstier eist 4.000 euro van MUG-helikopter wegens afgebroken penis
Houthulst -

Een dekstier werd tijdens zijn ‘werkzaamheden’ zo opgeschrikt door een naderende mug-helikopter dat hij onherstelbare schade opliep. De boer eist 4.000 euro schadevergoeding.

Twee weken geleden werd de mug-helikopter opgeroepen voor een medische interventie in het West-Vlaamse Houthulst. De piloot besloot te landen in een weide vlak bij het noodgeval. “Op dat ogenblik was een dekstier van een landbouwer vlakbij in de wei volop bezig met de paringsdans”, aldus advocaat Thomas Bailleul. Door het geluid van de helikopter schrok de stier. Terwijl het dier nog volop aan het paren was, brak zijn penis, het lichaamsdeel dat hem net zoveel waard maakt.

De eigenaar , een landbouwer uit Houthulst, liet de dag zelf nog een veearts langskomen. Die stelde vast dat de penis inderdaad was afgebroken doordat het dier was geschrokken van de snel naderende heli. De veearts stelde in die zin een attest op. “Een dergelijke dekstier is al snel een 4.000 euro waard”, aldus de advocaat. “We stellen eerst een minnelijke schikking voor alvorens er misschien verdere stappen worden ondernomen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio