VIDEO. Raveyards speelt drie Gentse concerten, maakt 3 EP's en trekt naar Rusland

Gent - De Gentse undergroundgroep Raveyards heeft met Glue in the dark een nieuwe single uit. Glue in the dark is de voorbode van een nieuwe EP die de electro-dance-house groep in 2019 op de markt brengt. Raveyards heeft dit jaar niet minder dan drie EP's op de planning staan. De komende weken en maanden speelt de groep alvast ook drie keer in Gent. En ze trekken ook naar Rusland. Maar thuisbasis Gent mag eerst proeven.

De eerste keer dat wij Raveyards aan het werk zagen was in de Sint-Jacobskerk. Het was eind januari 2016, tijdens de eerste editie van GHOST, een concept dat door Raveyards zelf bedacht is, en waarbij er in en rond de kerk van Sint-Jacobs diverse groepen met totaal verschillende genres optraden, gekoppeld aan een tentoonstelling in de kerk. 

We schreven hierboven dan wel 'zagen', al past 'hoorden' beter, want Raveyards stond er niet op een podium, maar gewoon op de kerkvloer, speelde achter een omheining van gaasdraad en stak zichzelf helemaal onder rook en blauw en rood licht. Een bijzondere beleving, die weliswaar aansloeg, en waarbij de soundscapes ons toen deden denken aan Pink Floyd ten tijde van Ummagumma.

Raveyards vertrekt vanuit elektronische muziek die op de computer gemaakt wordt, en daarna live gespeeld wordt. Live speelt Raveyards in volgende bezetting: Joris Casier (drum), Brent Vanneste (zang en gitaar) en 
Francois De Meyer (zang, synths, producer). Casier en Vanneste kan u nog kennen als leden van Steak Number Eight, de groep die in 2008 Humo's Rock Rally won.

GHOST in het Citadelpark

Ondertussen waren er al meerdere edities van Ghost, en zat ook Raveyards niet stil. Er is dus de nieuwe single Glue in the dark, en eind deze maand komt er met Fazer een tweede single, met videoclip. Van die twee nummers komt er daarna een EP met een nieuwe B-kant en remixes. In augustus komt er dan nog een extra EP.

Op 3 mei komt er een nieuwe editie van Ghost, deze keer in het Citadelpark, aan de Monterey-kiosk. Het concept is dat men gaat voor redelijk veel groepen, die een korte set spelen. Staan alvast op de line-up: Mattias De Craene, Pieter-Paul Devos, Uma Chime, Raveyards zelf uiteraard, en ook The Pole Cats, een muzikale paaldansact. Alle details op de Facebookpagina van het evenement.

Raveyards kondigt vandaag aan dat ze op vrijdag 19 april een voorsmaakje weggeven in café Amigo Amigo aan het Stapelplein. Klik hier voor info.  Op 21 juli concerteert Raveyards in de Charlatan

Alle info over Raveyards op hun site.


 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio