Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Wijn uit de Nieuw-Zeelandse velden, geproefd door onze wijnkenner Alain Bloeykens: moet wijn echt grassig zijn?

Wijn uit de Nieuw-Zeelandse velden, geproefd door onze wijnkenner Alain Bloeykens: moet wijn echt grassig zijn?

Foto: ss

Het is al een tijdje stil rond Nieuw-Zeelandse wijn. En dat merk je ook op het supermarktschap, want het aanbod is beperkt – lees: bijna uitsluitend witte sauvignon blancwijn – en neemt nauwelijks toe. Verrassend, denkt u, want Nieuw-Zeeland beweert toch de koning van die sauvignon te zijn. Terecht, maar qua stijl lijken die wijnen vaak heel erg op elkaar: hyperaromatisch, vaak groen en grassig. Imponerend bij de eerste slok, maar soms ook snel vermoeiend ...

Keuzestress? Met de wijngids van Alain ...

Slimmer Leven - Eten & Drinken