Zes jaar gevraagd man die kelner neersteekt: “Maar hij stak wel alleen waar er vlees en vet was”

Zes jaar gevraagd man die kelner neersteekt: “Maar hij stak wel alleen waar er vlees en vet was”

Foto: Belga

Wevelgem -

De 37-jarige Kevin C. uit Wevelgem vraagt in beroep een straf met uitstel. Op 20 juli vorig jaar stak hij in café De Klokke in Moorsele kelner Han V. neer na een banale ruzie.

Kelner Han V. vond het niet kunnen dat C. ongepaste berichten zoals ‘je bent een slechte moeder' had gestuurd naar enkele vrouwen. Er ontstond een discussie en de barman liet zich ontvallen: “Ik ga u op uw tote slaan en ik heb er zin in.”

Kevin C., die die avond al een twintigtal pintjes op had, dronk daarop zijn glas leeg en bij het naar buitengaan zei hij tegen de cafébazin: “Nu is het aan mij.”

Hij ging thuis een groot keukenmes van 30 centimeter halen en keerde kort nadien terug naar het café. Op dat moment was V. buiten aan het roken. C. vloog recht op de barman af en stak hem in de buik. Dankzij de snelle interventie van de hulpdiensten overleefde V. de dubbele darmperforatie. C. kreeg in eerste aanleg vier jaar effectief voor poging tot moord, maar zijn advocate ontkent dat hij die intentie had. “Hij was toen net aan het verhuizen en had slechts één mes in huis. Hij heeft ook bewust in de linkerzij gestoken, waar hij wist dat er geen vitale organen waren, enkel vet en vlees.”

Ze vraagt een straf met uitstel zodat haar cliënt aan zijn probleem van Borderline kan werken.

Volgens het openbaar ministerie had de man wel de intentie tot doden. “Meneer heeft veel macht, waarom moest hij dan een groot mes gaan halen?” De procureur-generaal vraagt daarom een strafverzwaring naar zes jaar effectief. Uitspraak op 15 mei.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees