Groene vingers zijn gebleven

Bloemistenkoppel André en Paula vieren diamanten jubileum

André Imschoot (82) en Paula De Sommer (82) vierden zaterdagochtend hun 60-jarig huwelijksjubileum op het gemeentehuis. De jubilaris is afkomstig uit de Rostijnestraat, zijn echtgenote uit de Koning Albertlaan, maar in de jaren zestig verhuisden ze naar Beervelde waar ze een begoniabloemisterij oprichtten. "Ik ken nog 60% van alle Lochristinaren", vertelde André fier, en dat had dan alles te maken met de melkronde die hij eerst had. Zeven dagen op zeven melk aan huis, zelfs op zondag.

Getrouwd op de achtste april 1959, maar op welke dag  van de week dat nu was, daar twijfelden ze aan. Wat ze zich wel nog herinneren is dat André en Paula elkaar voor het eerst ontmoetten twee weken nadat hij afzwaaide van "den troep." André was eerst magazijnier in Gent, maar had ook een melkronde in Lochristi. Met verhalen die ons nu versteld doen staan: zo werd er ook de zondag met melk rondgereden. Voor dag en dauw, want om half zeven moesten ze al naar de 'vroegmis', waarna ze een rozijnenbrood kochten om dan in de achterkeuken van een klant te ontbijten en dan hun melkronde verder te zetten. Al gauw verwelkomden ze hun enige zoon Chris, die later trouwde met Lieve en voor de voortzetting van de generatie zorgde met kleinzoon Kevin.

 In de jaren zestig trokken ze dan naar Beervelde om er hun eigen bloemisterij te beginnen, uitsluitend met begonia's. Tijden van hard ambachtelijk werk dus. Het buitenleven trekt hen ook nog altijd aan op hun oude dag: André heeft een moestuin waarin alle soorten groenten staan. Veel te veel, dus als er eens een "savooike" op overschot is, deelt hij het al vlug uit. Paula die is dan weer in alle seizoenen te vinden in haar bloementuin. Het leverde al de derde plaats op in de bebloemingswedstrijd van de gemeente, vertelde ze fier. Buiten het 'groene' leven  komt de jubilaris ook al graag eens buiten voor een partijtje petanque. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio