Record Store Day: The Bony King of The Bus, Pieter-Paul Devos toont zijn stille kant

Met een akoestische soloset in een tot mini-studio omgebouwde Lijnbus is deze middag de twaalfde editie van Record Store Day begonnen. Record Store Day is de dag waarop de kleine onafhankelijke vinylplatenzaken zichzelf onder de aandacht brengen. In Gent doen vier zaken mee, waaronder MusicMania, op de hoek van de Lammerstraat en de Sint-Pietersnieuwstraat. Met Vooruit als buur hebben ze daar een ideale partner om mee samen te werken; Er zijn niet enkel zes gratis concerten in het café van Vooruit, maar evenveel in een Lijnbus die aan Vooruit is opgesteld.

The Bony King of Nowhere mocht daar dus de aftrap geven. Het publiek wachtte geduldig netjes op een rij, zoals in Groot-Brittannië het geval is. "Het ware ook beter geweest dat hier een dubbeldekker stond, zoals in Groot-Brittannië, dan kon er meer volk genieten van de concertjes" zo merkte iemand op. Later op de dag treden in de bus nog onder meer Reena Riot en Tristan op, in de Vooruit staan ook Stadt en Zwangere Guy op het podium.

Pieter-Paul Devos zonder Raketkanon

Rond 14 uur speelde Pieter-Paul Devos, frontman van Raketkanon, waarbij hij op het podium wild in het rond raast en springt, een set. Devos toonde zich van zijn andere kant. Met akoestische gitaar en mondharmonica speelde hij een aantal nummers van zijn plaat  citation needed, die vandaag op de markt komt, en die hij volgende donderdag 18 april in de Charlatan voorstelt.

Meer uitleg over de andere locaties, en het precieze uurschema van de optredens kan u hier lezen.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio