Restaurant BLØF-zanger in de vernieling geschreven

Restaurant BLØF-zanger in de vernieling geschreven

Paskal Jakobsen. Foto: Hollandse Hoogte

Paskal Jakobsen, de 45-jarige zanger van de Nederlandse groep BLØF die in Vlaanderen een hit had met Zoutelande, ligt niet wakker van de vernietigende recensie van zijn restaurant Hard & Ziel.

Het restaurant met streetfood ging vorig jaar open in Middelburg met sterrenchef Edwin Vinke aan de potten. Een recensente van De Volkskrant ging langs en maakte de zaak met de grond gelijk: “Het ziet eruit alsof de kat van Edwin Vinke zijn ontbijt te snel heeft weggeschrokt en Vinke het ongelukje vervolgens even in een papieren zak heeft weggemaakt. Ik heb nog nooit een gerecht voorgezet gekregen dat er zó uitzag alsof het al eens eerder was gegeten.” De recensente gebruikte ook de woorden “afschuwelijk”, “onfris” en “muf” en sloot af met een knipoog naar de hit Zoutelande: “Ik ben blij dat ik hier ben. En niet meer daar.”

Paskal Jakobsen liet aan het AD weten dat hij niet gaat reageren op de kritiek: “De ervaring leert dat zoiets het er niet beter op maakt. Laat de sentimenten maar hun eigen leven leiden. Maar ik voel me gesterkt.”

Bij de opening in oktober zei de zanger dat de borden in zijn zelfbedieningszaak “niet met een pincet worden geschikt, we pleuren het er gewoon op”.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees