Koreaanse popgroep BTS breekt alle records, grote doorbraak in de VS en Europa lonkt

Koreaanse popgroep BTS breekt alle records, grote doorbraak in de VS en Europa lonkt

Foto: AFP

De razend populaire Koreaanse boyband BTS heeft een ferm record te pakken. Nieuwste single Boy with luv werd in 24 uur meer dan 80 miljoen keer bekeken op YouTube, en ook op streamingdiensten doet de single het bijzonder goed.

Er is geen houden aan de Koreaanse popgroepen die Europa, Azië en Amerika bestormen. Nadat meidengroep BlackPink het record van Ariana Grande verbroken had door 56 miljoen views in een dag te halen met single Kill this love, doet boyband BTS daar nog een schep bovenop met 80 miljoen views in 24 uur. Dat hun single gemaakt werd met de populaire zangeres Halsey zal daar zeker toe bijgedragen hebben. Ook op Spotify werd het lied al meer dan 12 miljoen keer beluisterd.

Zo mogelijk nog straffer is dat de Koreaanse bende zaterdagavond te zien was in het razend populaire televisieprogramma Saturday Night Live. Wellicht betekent dat ook de grote doorbraak in de VS voor BTS, dat hoor je alleen al aan het gegil in de studio.

Het succes van Koreaanse popgroepen in Europa en de VS neemt stilaan immense proporties aan. Ze duiken op in alle hitlijsten en ook festivals gaan stilaan voor de bijl.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees