Charleroi haalt het tegen tien man van Westerlo en klimt naar gedeelde tweede plaats in Play-off 2A

Charleroi heeft een tweede zege geboekt in Play-off 2A. De Carolo’s hadden het zeer lastig tegen Westerlo, dat meer dan een helft met z’n tienen verder moest. Niane en Osimhen bezorgden de thuisploeg uiteindelijk de zege: 2-0.

Na vier wedstrijden heeft Westerlo zijn eerste nederlaag in Play-off 2 geleden. Een domme rode kaart voor Buyl en drie missers van Abrahams braken de Kemphanen zuur op. Charleroi springt over Westerlo naar de tweede plaats. Buyl probeerde met een fopduik een strafschop te versieren. Tweede geel en Westerlo vijftig minuten met een mannetje minder. De numerieke minderheid brak Westerlo na de pauze zuur op. Een stevige knal van Bruno werd door Van Eenoo nog van de lijn gekeerd, maar op een lage voorzet van Marinos toonde Niane geen genade. Een lucky goal van Oshimen in de slotminuut maakte de nederlaag alleen nog maar zuurder.

Aflevering 13: Ref Van Driessche over de vloer, Anderlecht onder vuur Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.