Oostende stopt na thriller zegereeks van Antwerp Giants

Oostende stopt na thriller zegereeks van Antwerp Giants

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Oostende nam op de 26ste speeldag enerzijds revanche voor de thuisnederlaag van vrijdag tegen Antwerp Giants en stopte anderzijds de indrukwekkende reeks van 13 opeenvolgende zeges van de Sinjoren. De kustploeg staat officieus met 20 op 26 aan de leiding. De Sinjoren tellen één wedstrijd en één nederlaag minder en zijn dan ook officieus leider.

Vincent Kesteloot scoorde 13 punten in het eerste kwart en was de bezieler van de knappe start van Oostende. Na een 3-2 Antwerpse bonus nam de kustploeg het commando resoluut over. Vincent Kesteloot was immers hot en kreeg steun van Shevon Thompson en Loïc Schwartz. Dat leidde na 10-11 naar 10-19 en tegen een op dat moment zwak verdedigend Antwerp Giants naar een 15-27 voorsprong voor Oostende na het eerste bedrijf. In het tweede kwart schroefden de Giants de defense wel aan en vonden ze met Moses Kingsley offensief een antwoord. De Nigeriaanse center scoorde maar liefst drie driepunters en was de bezieler van de Antwerpse remonte. Met ook korven van Thomas Akyazili en Dennis Donkor was na een 10-0 tussenspurt de aansluiting een feit: 25-29. De Giants drukten door en hadden halfweg een 42-40 bonus op zak.

Oostende incasseerde met coach Dario Gjergja, Shevon Thompson en Loïc Schwartz tevens drie technische fouten en was van slag. Paris Lee leidde de Giants met Vic Sanders naar 58-54 en naar maximaal 68-59. De Giants zaten op rozen, maar vergaten het af te maken. Het trio referees (Denis, Vanlooy en Engels) vergaten ook een zeurende coach Dario Gjerjga uit te sluiten. Oostende domineerde op imposante wijze wel de rebound (25-38) en vocht zich via Shevon Thompson (18 punten, 10 rebounds), TJ Williams, Dusan Djordjevic en Chase Fieler opnieuw in de match: 71-71. Shevon Thompson lukte de 78-79, maar verdween op 25 seconden van het einde met met 5 fouten uit de partij. Paris Lee nette met twee vrijworpen en lukte een 80-79 Antwerpse voorsprong. Oostende had de laatste aanval en verzilverde die ook. Een lichte fout van Hans Vanwijn werd door Chase Fieler met twee vrijworpen omgezet in een 80-81 zege voor Oostende.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.