Belgian Cat Emma Meesseman wint finale met Ekaterinburg van Dynamo Kursk

Belgian Cat Emma Meesseman wint finale met Ekaterinburg van Dynamo Kursk

Foto: EPA-EFE

Emma Meesseman blijft maar trofeeën winnen. Op haar 25ste won de Belgian Cat al voor de derde keer de Euroleague, de Champions League van het vrouwenbasketbal. In de finale won ze met Ekaterinburg het Russische onderonsje van Dynamo Kursk. Voor Ekaterinburg is het de vijfde Europese clubtitel in de clubgeschiedenis.

Net als vorig jaar was Ekaterinburg in het Hongaarse Sopron de beste ploeg van Europa. Vrijdagavond wonnen ze op de Final Four eenvoudig de halve finale van thuisclub Sopron en in de finale werd met 91-67 gewonnen van Dynamo Kursk. Voor Emma Meesseman, die de voorbije vier jaar met Ekaterinburg steeds op de Final Four van de partij was, is het na 2016 en 2018 maar liefst de derde titel in de Euroleague. Ze heeft bijna Ann Wauters te pakken die vier keer de Europese clubtitel veroverde en op haar 25ste er ook al drie op zak had.

Emma Meesseman was bij Ekaterinburg in de finale één van de uitblinkers en tekende in 26 minuten voor 13 punten, 1 rebound en 2 assists. Brittney Griner (16 punten, 10 rebounds), Alba Torens (11 punten) en Courtney Vandersloot (18 punten, 8 rebounds, 7 assists) waren de andere uitblinkers bij Ekaterinburg. Voor Ekaterinburg is het de vijfde Euroleague-titel in de clubgeschiedenis. Emma Meesseman en co. reizen nu terug naar Ekaterinburg. Deze week start immers de finale van de Russische play-offs en de tegenstander is opnieuw Dynamo Kursk.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.