Greg Van Avermaet wil nog niet vooruitkijken na teleurstellende Parijs-Roubaix: “Ik kan maar één iemand iets verwijten”

Greg Van Avermaet wil nog niet vooruitkijken na teleurstellende Parijs-Roubaix: “Ik kan maar één iemand iets verwijten”

Foto: Photo News

“Ik weet niet in welke modus ik zat toen die zes een beslissend gat sloegen. Ik was een beetje aan het slapen, denk ik.” Greg Van Avermaet sprintte op de Vélodrome nog naar een twaalfde plaats en was vooral kwaad op zichzelf.

De olympische kampioen had zich veel voorgesteld van de Hel in het Noorden. “Gezien mijn conditie wordt het stilaan tijd dat ik een resultaat neerzet. Ik haalde er nog niet uit wat erin zit”, klonk het voor de start.

Ook gisteren lukte dat niet. Van Avermaet reageerde niet op de beslissende move van Van Aert en Sagan op zo’n 55 kilometer van de finish. “Ik twijfelde en dacht dat het nog te vroeg was. Die jongens reden vol door. Ik dacht dat er nog renners zouden meegaan, maar het gat was te groot om ernaartoe te springen. Ik mocht dit nooit laten gebeuren.”

In de achtervolging stokte het tempo. “Dat weet je op voorhand, hè, als er drie, vier mannen voorop zijn waarin goeie ploegen vertegenwoordigd zijn. Het waren alleen Naesen, Küng en ik die samenwerkten. Dat was een beetje ambetant, maar het was mijn eigen fout dat ik daar zat.”

Amstel dan maar?

In de diepe finale zat Van Avermaet opnieuw geïsoleerd, maar de Grembergenaar wil zijn ploeg niks verwijten. “Mijn ploegmaats deden het prima. Ik kan maar één iemand iets verwijten en dat is mezelf.”

De balans na het Vlaamse luik van het voorjaar is een tweede plaats in de Omloop Het Nieuwsblad, derde in E3 Harelbeke, twintigste in Gent-Wevelgem, tiende in de Ronde van Vlaanderen en twaalfde in Parijs-Roubaix. Volgende week dan maar toeslaan in de Amstel Gold Race? “Daar ben ik nog niet mee bezig. Ik ben vooral heel ontgoocheld in mezelf omdat ik denk dat ik in Parijs-Roubaix dicht had kunnen eindigen. Als ik mee was geweest met die zes, zouden ze er mij niet afgereden hebben. Op het einde voelde ik me heel goed, spijtig dat er niet meer in zat. Maar goed, ik maakte een tactische fout en kan er niets meer aan veranderen.”

Greg Van Avermaet wil nog niet vooruitkijken na teleurstellende Parijs-Roubaix: “Ik kan maar één iemand iets verwijten”
Foto: GMAX AGENCY

Naesen: “Genekt door plasstop”

Toen de koers op 55 kilometer van de meet losbarstte, was Oliver Naesen nergens te bekennen. Het gat met de kopgroep werd niet meer gedicht, dus moest hij vrede nemen met een 13de plaats. “Toen er overal gaten vielen in de groep, zat ik achteraan. Shit, shit, shit, ging het door mijn hoofd. Ik kwam net terug van een dringende plasstop en kon alleen maar zien hoe het vooraan losbarstte. Maar die plaspauze is een lame excuus. Ik had het op dat moment gewoonweg niet verwacht.”

En dus was Naesen op achtervolgen aangewezen, met een beresterke knecht Vandenbergh. “Ongelofelijk hoe goed die was. Wat ik wel kut vond, was dat er niemand anders reed in de achtervolging. Er zaten vijf teams vooraan en dus was het logisch dat Langeveld, Stybar en Sénéchal niet rijden. Maar de rest mocht toch wat meer geprobeerd hebben. Uiteindelijk komen we nog vrij dicht, op tien seconden van Sagan en Vanmarcke. Toch kijk ik positief terug op mijn voorjaar. Die zege ontbreekt dan wel, maar ik heb opnieuw een stap gezet. Ik word steeds beter. Als ik zondag goed ben in de Amstel Gold Race, dan is dat een bonus. Ik sta eerste in de UCI-ranking voor eendagskoersen en daar ga ik een doel van maken. Dat is een eer.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.